FAQ
Dieetwensen
Alle pure chocolades in ons assortiment zijn geschikt voor een veganistisch dieet, wat betekent dat ze geen dierlijke bestanddelen bevatten. We bieden ook vegan melkchocolades aan, die zijn bereid met plantaardige melk. Ontdek deze chocolades in onze online shop.
Ja, chocolade is van nature glutenvrij en past daardoor in een glutenvrij dieet. Wel kunnen er ingrediënten worden toegevoegd die gluten bevatten. Wanneer dit het geval is, wordt dit altijd vermeld op de productpagina onder het kopje “Ingrediënten”.
Daarnaast worden per product ook de allergenen beschreven, inclusief of er mogelijk sporen van gluten aanwezig kunnen zijn. Ontdek al onze duurzame chocolades in onze online shop.
Over het algemeen wordt suiker aan chocolade toegevoegd. Als vuistregel kan de volgende stelling worden aangehouden: hoe hoger het cacaopercentage, des te minder suiker er aan de chocolade is toegevoegd.
Als voorbeeld bevat een reep pure chocolade met 85% cacao 85% cacao en 15% suiker.
Bij melkchocolade is over het algemeen het suikergehalte hoger en de verhouding tussen melk en suiker kan verschillen. Deze verhouding staat niet altijd vermeld op de ingrediëntenlijst.
Voor jouw gemak kun je in onze webshop filteren op het gewenste cacaopercentage. Daarnaast hebben we enkele chocoladeproducten in ons assortiment die helemaal geen suiker bevatten. Ontdek deze 100% chocolades.