Webshop Trustmark and customer reviews

ChocoQueen

Header ChocoQueen

Delen:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Inhoud van dit blog

Duurzaam en maatschappelijk ondernemen

ChocoQueen is een chocolademerk dat deel uitmaakt van InterMagna, een vooraanstaande duurzame en maatschappelijk verantwoorde organisatie. Bij InterMagna streven ze ernaar een positieve impact te hebben op lokale gemeenschappen door te investeren in opleiding, coaching en eerlijke werkgelegenheid.

De passie van ChocoQueen voor duurzaamheid en kwaliteit komt tot uiting in onze (h)eerlijke bean-to-bar chocolade, vervaardigd met hoogwaardige Trinitario cacaobonen uit Kameroen. Met elke hap proef je de unieke combinatie van abrikozen en bessen, gevolgd door een subtiele finish van gebrande koffie.

Plantages in Kameroen

Wat ChocoQueen onderscheidt, is niet alleen de buitengewone smaak van hun chocolade, maar ook hun betrokkenheid bij de herkomst. Ze beheren twee eigen plantages in Kameroen, gelegen in Mengang en Mintom. Deze plantages gaan verder dan alleen cacaoteelt; ze verbouwen ook andere gewassen zoals bananen en pepers voor de productie van sambal. Hierdoor blijft de bodem gezond en gedijen de cacaobomen in de perfecte schaduwrijke omgeving.

Samenwerken voor herbebossing

Een integraal onderdeel van de inzet van ChocoQueen is om samen te werken met lokale boeren en uitgeputte grond te herbebossen. Dit realiseert ChocoQueen door eerst kleine stekjes van de cacaostuik op te kweken in bakken. Als ze groot genoeg zijn worden de stekjes uitgeplant op de plantage. Als deze bomen ongeveer vijf jaar oud zijn, kunnen de eerste cacaovruchten verwachten worden. Na het oogsten van de cacao wordt er zowel chocolade van gemaakt, daarnaast wordt een deel van de gedroogde bonen eerlijk gehandeld. Terwijl ChocoQueen tegelijkertijd bijdraagt aan het herstel van de natuurlijke omgeving.

Het creëren van lokale kansen

Bij ChocoQueen geloven ze dat het produceren van hoogwaardige chocolade hand in hand moet gaan met het creëren van kansen voor lokale boeren en hun gezinnen. Door te investeren in de ontwikkeling van infrastructuur, scholen en medische voorzieningen streven we naar een eerlijke en duurzame toekomst voor iedereen.

Choco-kunde

Rebecca en Marianne, De Chocolademeisjes. Zij zijn de craft chocolate experts en eigenaar van deze online duurzame chocolade shop.

Wil je weten wat bean-to-bar chocolade is, hoe het gemaakt wordt en nog veel meer?
Lees alles over duurzame chocolade in onze blogs.

Meer choco-kunde

Zotter >
De waardering van dechocolademeisjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 32 reviews.