Webshop Trustmark and customer reviews

Zotter

Josef Zotter in Peru tussen de cacaobomen

Delen:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Inhoud van dit blog

Een wereldberoemd Oostenrijks chocolademerk

Zotter, gevestigd in Riegersburg, Oostenrijk, is een wereldwijd bekend chocolademerk dat geliefd is bij chocoladeliefhebbers vanwege zijn uitzonderlijke kwaliteit en toewijding aan duurzaamheid en eerlijke handel. Sinds de oprichting in 1999 door eigenaar Josef Zotter, en met de betrokkenheid van de hele familie, heeft het bedrijf een ongeëvenaard assortiment van biologische en Fairtrade-gecertificeerde chocolade ontwikkeld.

Toewijding aan duurzaamheid en eerlijke handel

De focus op duurzaamheid en eerlijke handel wordt weerspiegeld in elk aspect van het bedrijf. Zotter streeft ernaar om 100% biologische en Fairtrade-gecertificeerde grondstoffen te gebruiken, van de fijne cacao tot de verse en minimaal verwerkte ingrediënten die als vullingen dienen. Door directe handel en het betalen van eerlijke prijzen, ondersteunt Zotter de cacaoboeren en draagt bij aan het behoud van traditionele culturen en een gezonde omgeving.

Bean-to-bar chocolade, het geheim achter Zotter’s uitzonderlijke kwaliteit

Als een bean-to-bar chocoladefabrikant produceert Zotter al zijn chocolade in zijn eigen fabriek in Riegersburg, waar elke stap van het productieproces zorgvuldig wordt beheerd. De focus ligt op kwaliteit, van het roosteren en malen van de cacaobonen tot het concheren van de chocolade, allemaal in kleine batches om de beste smaak te garanderen.

Transparantie en duurzaam ondernemen

Transparantie is een kernwaarde van Zotter, die wordt gerealiseerd door rondleidingen aan te bieden in hun “chocolade-theater”, waar bezoekers kunnen zien hoe cacaobonen worden omgezet in chocolade. Bovendien is Zotter trots op zijn duurzame praktijken, zoals het gebruik van groene energie, elektrische voertuigen en een biologische bedrijfskantine die dagelijks verse maaltijden serveert aan medewerkers.

Een familiebedrijf dat innovatie en kwaliteit omarmt

Als een familiebedrijf met een lange geschiedenis van innovatie en toewijding aan kwaliteit, is Zotter een pionier op het gebied van duurzame chocoladeproductie. Hun voortdurende streven naar excellentie, gecombineerd met een diepgaand respect voor mens en milieu, maakt Zotter tot een toonaangevend merk in de wereld van fijne chocolade.

Een bewuste keuze voor een betere wereld

Kort samengevat staat Zotter bekend om zijn uitgebreide assortiment aan hoogwaardige chocolade, geproduceerd met een sterke focus op duurzaamheid, eerlijke handel en kwaliteit. Van bean-to-bar productie tot het gebruik van biologische en Fairtrade-gecertificeerde ingrediënten, Zotter belooft niet alleen een heerlijke smaakervaring, maar ook een bewuste keuze die bijdraagt aan een betere wereld. Dus, laat je verleiden door de verleidelijke aroma’s, kleurrijke verpakkingen en boeiende verhalen achter elke reep chocolade, en geniet van een smaakvolle traktatie die zowel het hart als de zintuigen zal verwennen.

Choco-kunde

Rebecca en Marianne, De Chocolademeisjes. Zij zijn de craft chocolate experts en eigenaar van deze online duurzame chocolade shop.

Wil je weten wat bean-to-bar chocolade is, hoe het gemaakt wordt en nog veel meer?
Lees alles over duurzame chocolade in onze blogs.

Meer choco-kunde

Zotter >
De waardering van dechocolademeisjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 31 reviews.