Webshop Trustmark and customer reviews

Krakakoa

Krakakoa_header

Delen:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Inhoud van dit blog

Het doel van Krakakoa is om het leven van mensen aan de onderkant van de piramide te verbeteren. En tegelijkertijd ‘s werelds biodiversiteit en natuurlijk erfgoed te behouden. De missie van Krakakoa is dan ook gericht op het verbeteren van het leven van Indonesische cacaoboeren en de duurzaamheid van de cacaoteeltsector.

Krakakoa gelooft dat het versterken van boeren en het creëren van geweldige producten hand in hand gaan. Vanuit het idee dat goed uitgeruste boeren superieure cacaobonen produceren, ondersteunt Krakakoa deze boeren ondersteund met gereedschap en training. Zo krijgen deze boeren de kans om meesters in hun vak te worden. De uitzonderlijke cacaobonen die zij produceren, stelt Krakakoa in staat om uitzonderlijke chocolade te maken. De extra bestede inspanning en aandacht voor de cacao wordt beloond met zowel verhoogde opbrengsten als met een prijspremie van Krakakoa. Deze kan tot wel 3 keer de lokale marktprijs zijn.

Krakakoa’s missie voor duurzame chocolade

Krakakoa, opgericht in 2014 in Lampung, Sumatra, is niet zomaar een chocoladebedrijf. Het is een beweging met een duidelijke missie. Het verbeteren van de levensstandaard van cacaoboeren. Het verhogen van de kwaliteit van Indonesische cacaobonen. En het promoten van ecologisch verantwoorde landbouw. Deze missie komt tot leven in elke stap van het productieproces, van boer tot reep.

Weldaad van de Indonesische archipel, een trots erfgoed

De oprichters, Sabrina en Simon Wright, zijn gepassioneerde ondernemers die vinden dat Indonesië niet alleen cacaobonen moet exporteren, maar ook hoogwaardige chocolade moet produceren. De naam Krakakoa, geïnspireerd op de beroemde vulkaan Krakatoa, symboliseert de relatie met Indonesië en belichaamt trots en erfgoed. Krakakoa is de tweede producent van kwaliteitschocolade in Indonesië. Hun missie strekt zich uit tot het verheffen van boeren, het verbeteren van cacaokwaliteit en het omarmen van ecologische duurzaamheid.

Trainingen voor cacaoboeren, investering in duurzame landbouw

Krakakoa neemt concrete stappen om hun missie te realiseren. In samenwerking met WWF en SwissContact ontvangen meer dan duizend boeren intensieve trainingen in duurzame landbouwmethoden. Dit omvat biologische landbouw, ziektepreventie en de selectie van hoogwaardige bonen. Boeren die slagen voor het examen ontvangen aanzienlijk meer dan de marktprijs voor hun bonen. Dit resulteert in een verbeterde levensstandaard, vaak voor de hele familie.

Herkomst van de cacao, een reis door de Indonesische archipel

De cacao, afkomstig van boeren verspreid over de hele Indonesische archipel, verwerkt Krakakoa op het eiland Sumatra tot chocolade. Krakakoa is toegewijd aan het direct betrekken van kleine boeren, zoals Jarwanto, een boer die al 20 jaar cacao verbouwt. De uitdagingen waarmee boeren worden geconfronteerd, zoals ziekten en een gebrek aan kennis, worden aangepakt door intensieve trainingen en directe samenwerking.

Van boer tot reep, ambachtelijk proces voor perfectie

Het productieproces van Krakakoa is een kunst op zich. Na zorgvuldige oogst en fermentatie worden de bonen natuurlijk in de zon gedroogd, wat niet alleen de smaak versterkt, maar ook ecologisch verantwoord is. De bonen worden handmatig gesorteerd, geroosterd en verwerkt tot een zijdezachte chocolade. De nadruk op detail is duidelijk in elke stap, resulterend in een chocoladeproduct van buitengewone kwaliteit.

Chocolade met een doel

Krakakoa is niet zomaar chocolade; het biedt een ervaring doordrenkt met passie, duurzaamheid en een missie om positieve verandering te brengen. Door te investeren in de levens van boeren, het verbeteren van cacaokwaliteit en het omarmen van ecologische verantwoordelijkheid. Elke hap van Krakakoa-chocolade is een bewuste keuze voor consumenten die niet alleen hoogwaardige smaak waarderen, maar ook een de impact begrijpen die hun keuze heeft op mens en milieu.

Choco-kunde

Rebecca en Marianne, De Chocolademeisjes. Zij zijn de craft chocolate experts en eigenaar van deze online duurzame chocolade shop.

Wil je weten wat bean-to-bar chocolade is, hoe het gemaakt wordt en nog veel meer?
Lees alles over duurzame chocolade in onze blogs.

Meer choco-kunde

Zotter >
De waardering van dechocolademeisjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 32 reviews.