Webshop Trustmark and customer reviews

Original Beans

Original Beans header

Delen:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Inhoud van dit blog

Original Beans, het behoud van zeldzame cacaovariëteiten

Original Beans is een toonaangevend bedrijf dat zich inzet voor het behoud van zeldzame cacaovariëteiten. Het Bean Team van Original Beans reist de wereld rond naar afgelegen plekken en gemeenschappen om unieke bonen te vinden. Maar ook om tegelijkertijd het regenwoud te herbebossen. Dit streven naar behoud gaat verder dan het maken van heerlijke chocolade. Het is een missie om de planeet te koesteren en een duurzame toekomst te waarborgen.

Het verhaal achter Original Beans, een toewijding aan duurzaamheid

Philip Kaufman, de zevende generatie in een familie van boswachters en ontdekkingsreizigers en oprichter van Original Beans. Zijn doel en diepe toewijding is het realiseren van een bedrijf dat meer aan de aarde geeft dan het neemt. Zijn bedrijf bewijst dat het mogelijk is om uitstekende chocolade te maken van zeldzame cacao, zonder schade toe te brengen aan de natuur. Het streven naar optimale duurzaamheid en het ‘One Bar, One Tree’ programma tonen aan dat dit bedrijf verder gaat dan alleen het produceren van chocolade. Het is een levensstijl die de aarde koestert.

Het belang van zeldzame cacao, tast the rare, preserve the rare

Achter elke Original Bean schuilt een uniek verhaal. Het Bean Team reist onophoudelijk naar buitengewone plekken op aarde en afgelegen gemeenschappen, op zoek naar de meest bijzondere bonen. Cacaoras en terroir leggen de basis voor de unieke smaken, die dankzij zorgvuldige oogst en fermentatie behouden blijven. Voor elke verkochte chocoladereep plant of beschermt Original Beans een boom in het gebied van herkomst. Hierdoor blijven bijzondere boonsoorten en regenwouden behouden.

Het One4One Trees Programma, 10.000 voetbalvelden bos

Het One4One Trees-programma is wereldwijd het langstlopende herbebossingsprogramma. Samen met de consumenten zijn er al 3,5 miljoen bomen geplant in ‘s werelds tropische hotspotbossen. Dit staat gelijk aan 10 duizend voetbalvelden bos dat wordt beheerd door lokale gemeenschappen. Het programma verbindt chocoladeliefhebbers direct met cacaotelers. De opbrengsten van chocolade worden gebruikt om bomen te laten groeien en bossen te behouden.

Herkomst en duurzaamheid van cacao, niet alleen oogsten, maar ook behouden

Original Beans gaat verder dan alleen het oogsten van cacao. Lokale projecten worden opgezet om de natuurlijke omgeving te behouden, en het bedrijf garandeert cacao-afname voor minimaal 10 jaar. Dit getuigt van een toewijding aan duurzaamheid en behoud van zowel cacao als natuur.

Pure ingrediënten, niet meer dan vier ingrediënten

De heerlijke chocolade van Original Beans bevat niet meer dan vier ingrediënten. Het is vrij van cacaoblends, lecithines, vanille, goedkope suiker, niet-traceerbare cacaoboter, industriële melk en andere toevoegingen die vaak in andere chocoladesoorten voorkomen. De cacao, cacaoboter, melk en suiker zijn allemaal van de hoogste kwaliteit. Uiteraard draagt dit bij aan de unieke smaak van deze bijzondere chocolade.

Het Bean Team, de cacaojagers

Original Beans wordt vaak “cacaojagers” genoemd, maar hun missie gaat verder dan alleen het vinden van zeldzame bonen. Het Bean Team blijft betrokken, van de eerste ontmoeting met lokale gemeenschappen tot het moment dat telers worden bekroond met de “Craft Cacao by Original Beans” certificering. Regeneratie staat centraal in hun benadering, en het bedrijf werkt samen met partners in cacao om een positieve impact te hebben op zowel mensen als de planeet.

Missie en conclusie, 100% regeneratie samen realiseren

Sinds 2008 heeft Original Beans zich ingezet om de wereld te voorzien van de zeldzaamste en eerlijkste cacaobonen, en tegelijkertijd deze bonen en hun bosomgeving te behouden. De missie van Original Beans is niet alleen om heerlijke chocolade te maken. Maar ook om een cultuur te creëren die onze wereld regenereert. Door Original Beans-chocolade te kopen, draag jij als consument direct bij aan het behoud van zeldzame bonen, het herbebossen van regenwouden en het ondersteunen van duurzame gemeenschappen. Samen, laten we 100% regeneratie realiseren.

Choco-kunde

Rebecca en Marianne, De Chocolademeisjes. Zij zijn de craft chocolate experts en eigenaar van deze online duurzame chocolade shop.

Wil je weten wat bean-to-bar chocolade is, hoe het gemaakt wordt en nog veel meer?
Lees alles over duurzame chocolade in onze blogs.

Meer choco-kunde

Zotter >
De waardering van dechocolademeisjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 32 reviews.