Webshop Trustmark and customer reviews

Taza Chocolate

Taza Chocolate header

Delen:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Inhoud van dit blog

Granieten molenstenen, waarmee het allemaal begon

Op een reis door Oaxaca, Mexico, raakte Alex Whitmore, oprichter en CEO van Taza Chocolate, gefascineerd door de onweerstaanbare smaak van ambachtelijke steengemalen chocolade. Deze unieke ervaring leidde tot de oprichting van Taza’s chocoladefabriek in Somerville, Massachusetts. Hier creëert hij samen met zijn vrouw unieke chocolade. Wat het uniek maakt is dat door gebruik te maken van granieten molenstenen, de complexe smaak van cacao tot zijn recht komt.

Direct Trade cacao-certificeringsprogramma

Taza is een pionier op het gebied van ethische cacao-inkoop met hun gecertificeerde Direct Trade Cacao-programma. Ze onderhouden directe relaties met cacaoboeren en betalen premies boven de Fair Trade-prijs. Boevendien werken ze alleen samen met producenten die werknemersrechten en milieunormen respecteren.

Partners van Taza

Partnerschap met Finca Elvesia, Dominicaanse Republiek
In de Dominicaanse Republiek bevindt zich Finca Elvesia, een boerderij met een rijke geschiedenis en uitzonderlijke cacao. Gerund door Ramon Lopez, biedt het een vredige aanblik van cacaobomen met smaken variërend van rijpe mango tot lichte zuurgraad, wat resulteert in kwaliteitscacao voor Taza chocolate.

Partnerschap met ÖKO CARIBE, Dominicaanse Republiek
Gualberto Acebey Torrejon en Adriano de Jesus Rodriguez van OKO Caribe in de Dominicaanse Republiek zijn toegewijd aan het produceren van enkele van ‘s werelds beste cacao. Taza waardeert hun integriteit en toewijding. Deze cacao met tonen van rijpe mango en citrus vormt de basis voor meer dan 50% van Taza’s chocolade.

Partnerschap met ABOCFA, Ghana
In Ghana werkt Taza samen met ABOCFA, een voorloper op het gebied van duurzame cacaoproductie. Met een focus op armoedebestrijding, onderwijs en eerlijke lonen voor cacaoboeren, cultiveert ABOCFA een reputatie van vooruitstrevendheid in de cacaosector.

Partnerschap met PISA, Haïti
Taza is trots om als eerste Amerikaanse chocolademaker organische cacao uit Haïti te importeren via PISA. Deze samenwerking benadrukt het belang van investeren in kwaliteit om toegang te krijgen tot hoogwaardige markten en hogere lonen voor cacaoboeren in Haïti.

Direct Trade en transparantie: een ethische benadering van cacao inkoop

Taza’s benadering van cacao-inkoop gaat verder dan conventionele fair trade. Ze hebben het Direct Trade-model geïntroduceerd, wat inhoudt dat ze rechtstreeks en persoonlijk samenwerken met cacaoboeren, zonder tussenkomst van tussenhandelaren. Deze directe banden stellen Taza in staat om niet alleen hoogwaardige cacao te verkrijgen. Maar zorgen er ook voor dat de boeren eerlijke lonen ontvangen en dat milieunormen worden gerespecteerd.

Transparantie in actie: jaarlijkse cacao sourcing transparency reports

Om volledige transparantie te waarborgen, publiceert Taza jaarlijks gedetailleerde verslagen over hun cacao-inkoop. Deze rapporten, genaamd “Annual Cacao Sourcing Transparency Reports”, onthullen niet alleen de prijzen die Taza betaalt aan cacaoboeren, maar bieden ook inzicht in de relaties, uitdagingen en successen die gepaard gaan met het streven naar ethische cacao-inkoop.

Onafhankelijke verificatie: derde partij certificering

Om de integriteit van hun Direct Trade-programma te waarborgen, ondergaan de vijf Direct Trade claims van Taza jaarlijkse onafhankelijke verificatie door Quality Certification Services, een door de USDA-geaccrediteerde biologische certificeerder. Dit waarborgt dat de beloftes van Taza aan de cacaoboeren worden nagekomen en dat ze in lijn zijn met de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid en ethiek.

Cacao-producenten en impact: een blik op Finca Elvesia, ÖKO CARIBE, ABOCFA en PISA

De Annual Cacao Sourcing Transparency Reports bieden niet alleen cijfers, maar vertellen ook de verhalen van cacaoboeren van Finca Elvesia en OKO Caribe in de Dominicaanse Republiek, ABOCFA in Ghana en PISA in Haïti. Deze verhalen illustreren de positieve impact van Taza’s Direct Trade-programma op lokale gemeenschappen en laten zien hoe de cacao-inkoop bijdraagt aan duurzame ontwikkeling.

Geniet van het unieke verhaal achter elke Taza reep

De reis van cacaoboon tot steengemalen meesterwerk onthult niet alleen de ongeëvenaarde smaak en ethische inzet van Taza Chocolate. Maar ook de verhalen van toegewijde cacaoboeren wereldwijd. Bij Taza gaat chocolade verder dan een eenvoudige lekkernij; het is een symfonie van vakmanschap, transparantie en sociale verantwoordelijkheid.

Door te kiezen voor Taza, geniet je niet alleen van een heerlijke chocolade-ervaring, maar draag je ook bij aan eerlijke lonen, duurzame praktijken en positieve gemeenschapsimpact. Ontdek de unieke smaaknoten van Taza’s steengemalen chocolade en ervaar de voldoening van het ondersteunen van een ethisch verantwoord chocolademerk.

Word deel van dit bijzondere verhaal, waar elke hap een reis is naar eerlijke handel en ongekende smaak. Koop vandaag nog jouw Taza-chocolade en proef het verschil!

Choco-kunde

Rebecca en Marianne, De Chocolademeisjes. Zij zijn de craft chocolate experts en eigenaar van deze online duurzame chocolade shop.

Wil je weten wat bean-to-bar chocolade is, hoe het gemaakt wordt en nog veel meer?
Lees alles over duurzame chocolade in onze blogs.

Meer choco-kunde

Zotter >
De waardering van dechocolademeisjes.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 31 reviews.